Asker Seilforening på Vindskift-tur

Det å våge å bli eksponert for nye ting er en viktig del av personlig utvikling. Gjennom seilturer med Vindskift får ungdommene vi tar med på tur, oppleve noe helt annet enn sin vanlige hverdag. Denne miljøforandringen gir dem et nytt perspektiv og muligheten til å se verden på en annen måte. En seiltur representerer også en pause fra de vanlige rutinene og stressfaktorene, noe som kan være både forfriskende og inspirerende.

Erfaringene ungdommen får er vanskelig å måle i et tradisjonelt samfunnsregnskap. For mange ungdommer, spesielt de som kommer fra sårbare grupper, det være seg flyktninger, eller ungdom som har liten mulighet til å ta del i fritidsaktiviteter eller nye opplevelser, kan det være vanskelig å bli sett og hørt. Vindskift gir disse ungdommene en arena hvor de blir lagt merke til og får tilpassede utfordringer som er på deres nivå. Dette skaper en følelse av verdi og tilhørighet, noe som er essensielt for deres personlige utvikling. Det å bli utfordret og støttet på riktig måte kan utgjøre en forskjell i deres selvbilde og fremtidige ambisjoner.

Her skal båten startes, Geir gir kyndig veiledning :-)

Torsdag 29. august arrangerte Asker Seilforening et minneverdig Vindskift-treff i samarbeid med Asker kommune. Torgeir, Lotta, og Geir ga ungdommene en uforglemmelig dag på sjøen. Geir og Anne fikk møte flotte ukrainske ungdommer som kom hit som mindreårige flyktninger, mens Lotta seilte med syriske flyktninger.

Alle fikk prøve å styre.

Tilbakemeldingene var strålende – ungdommene hadde en fantastisk dag, selv med lite vind, og de var begeistret over å ha lært om styrbord og babord, knytte fendere og fortøye båten. De var stolte over å prøve seg som mannskap.Å dele vår kjærlighet for sjøen med andre er utrolig givende, og det gir oss også en unik mulighet til å komme nærmere mennesker og deres historier. Slike møter bringer virkeligheten tett på og minner oss om hvor viktig fellesskap og inkludering er. Takk til alle som gjorde denne dagen spesiell!Takk til Sparebankstiftelsen DNB, Anthonstiftelsen, Norsk Friluftsliv og Rotary Ekeberg som støtter tiltaket!

Skrevet av
Anne Berggraf

Les mer om hva vi gjør